Cum să-ți crești viteza de internet

Nu este nimic mai frustrant decât internetul tău care se mișcă în ritm de melc. Încărcarea paginilor web durează o veșnicie, iar jocurile și serviciile de streaming întârzie. Întrucât întâlnirile Zoom devin o apariție mai regulată, orice încetinire semnificativă a internetului face ca munca acasă să fie mult mai dificilă.
Din fericire, nu mai trebuie să suferi de o viteză scăzută a internetului, mai ales cu atât de multe sfaturi și trucuri disponibile pentru a vă îmbunătăți viteza Wi-Fi. Înainte să apelați la telefon pentru a vă actualiza serviciul, încercați aceste sfaturi.
Resetați routerul
Resetarea routerului are o mulțime de avantaje pentru rețeaua de acasă obișnuită. Poate ajuta la eliminarea tentativelor de hacking, la resetarea memoriei limitate a routerului pentru a accelera lucrurile și chiar la aplicarea unor actualizări importante pe care routerul dvs. le aștepta.
Cheia este să reporniți corect routerul. Nu doriți să faceți o resetare din fabrică, care vă va șterge toate setările și vă va forța să începeți de la zero.
Pasul 1: evitați găurile și butoanele de resetare de pe router; în schimb, pur și simplu deconectați-vă routerul de la toate dispozitivele conectate și apoi de la sursa de alimentare, oprindu-l complet.

Speed test

Pasul 2: Așteptați aproximativ un minut pentru ca totul să se oprească complet.

Pasul 3: Conectați-vă routerul înapoi la sursa de alimentare, la modem și la orice altceva aveți nevoie.
Avem, de asemenea, un ghid complet despre ce trebuie să știți despre resetarea routerului pentru mai multe informații.
Gestionați-vă canalele Wi-Fi
Cele mai multe routere din zilele noastre sunt cu bandă duală, ceea ce înseamnă că oferă conexiuni atât pe frecvența de 2,5 GHz, cât și pe frecvența de 5 GHz. Unele routere sunt, de asemenea, tri-band, ceea ce înseamnă doar că există o bandă suplimentară de 5 GHz pentru a extinde conexiunile și mai mult.
Aceste canale diferite există astfel încât să puteți împărți conexiunile dispozitivului pe tot spectrul și să reduceți cerințele pentru un singur canal. Acest lucru vă poate ajuta să vă accelerați conexiunile, mai ales dacă banda de 2,5 GHz devine puțin aglomerată.
Ca regulă generală, banda de 5 Ghz are o rază mai scurtă, dar ceva mai rapidă, mai potrivită pentru dispozitivele care sunt aproape de router. Banda de 2,5 GHz are o rază mai lungă, dar puțin mai lentă, o alegere mai bună pentru dispozitivele din alte camere sau dispozitivele mobile care se mișcă mult.
Unele routere vin cu funcții de alocare automată care pot atribui dispozitive la diferite canale în funcție de nevoile de conectare și le pot comuta pe canale noi pe măsură ce circumstanțele se schimbă. Este grozav, dar majoritatea routerelor încă nu au acest serviciu, așa că faceți acest lucru:
Pasul 1: Accesați setările routerului și asigurați-vă că rețelele sunt configurate pentru toate benzile de pe router.

Pasul 2: Conectați fiecare dispozitiv individual la canalul care este cel mai potrivit pentru el. Este puțină muncă, dar poate face o diferență pentru vitezele tale, folositi un speed test pentru a verifica viteza internetului.


Gestionați dispozitivele din rețeaua dvs.
Routerul mediu de acasă poate gestiona aproximativ 250 de dispozitive conectate în teorie – în practică, pe măsură ce mai multe dispozitive se acumulează, lățimea de bandă se luptă pentru a acoperi nevoile rețelei și au loc încetiniri. La casa modernă sau la birou, unde toată lumea are mai multe dispozitive mobile și dispozitivele inteligente sunt obișnuite, routerele se pot supraîntinde și pot începe să creeze probleme de viteză.
Dacă multe dispozitive noi au fost conectate la Wi-Fi și observați probleme de viteză, folositi un test viteza, poate doriți să începeți să limitați dispozitivele conectate. Pentru routere mai noi, deschideți aplicația de router și căutați lista de dispozitive conectate. Pentru routerele mai vechi, introduceți adresa IP în browser și căutați pentru a găsi setările de administrator, unde ar trebui să căutați o secțiune care spune Gestionare dispozitive, Restricționare acces sau ceva similar. Deși setările pot varia, ar trebui să căutați mai multe opțiuni importante aici:
Pasul 1: Găsiți dispozitive inutile. Dacă dispozitivele nu trebuie să fie în rețeaua dvs. sau se pare că cineva vă deturnează conexiunea Wi-Fi, puteți dezactiva aceste dispozitive. De asemenea, puteți căuta o opțiune de a le interzice adresele MAC și vă asigurați că vă schimbați parola Wi-Fi când ați terminat. Nu este o soluție perfectă, dar poate ajuta la eliminarea rapidă a dispozitivelor necunoscute.

Pasul 2: Lățimea de bandă a accelerației. Unele routere vă permit să alegeți anumite conexiuni pentru a accelera sau a le încetini viteza. În acest fel, puteți oferi mai puțină lățime de bandă dispozitivelor necesare doar pentru sarcini simple și mai multă lățime de bandă dispozitivelor utilizate pentru jocuri și streaming, ceea ce reduce problemele de viteză.

Pasul 3: Restricționați utilizarea. Routerele pot avea, de asemenea, capacitatea de a restricționa orele de utilizare pentru anumite dispozitive, ceea ce este o modalitate bună de a vă asigura că dispozitivele nu obțin prea multă lățime de bandă în timpul orelor cheie ale zilei. Este, de asemenea, o modalitate fiabilă de a gestiona conexiunile online ale copiilor pentru familii ocupate.

Pasul 4: Comenzi vocale. Vedem din ce în ce mai multe dispozitive cu compatibilitate cu comenzile vocale, în special pentru Alexa. A spune „Alexa, deconectează acest dispozitiv” sau „Alexa, dezactivează Wi-Fi-ul lui Timmy” poate fi comenzi utile. Alexa vă poate ajuta, de asemenea, să vă mutați rapid între modurile de router (chat, jocuri, standard etc.) pentru a prioritiza anumite activități.

Folosind conexiuni Ethernet
Până acum, presupunem că trebuie să utilizați conexiuni Wi-Fi în jurul casei dvs. Dar dacă computerul (sau alt dispozitiv) este suficient de aproape de router, atunci ar trebui să luați în considerare utilizarea unei conexiuni Ethernet prin cablu la porturile de pe router. Aceasta este o modalitate foarte fiabilă de creștere a vitezei, deoarece o conexiune prin cablu nu are multe dintre problemele care pot cauza încetinirea conexiunii Wi-Fi.

„Curăţati” DNS-ul dvs
O înregistrare DNS (sistem de nume de domeniu) ține evidența tuturor adreselor site-urilor web pe care le vizitați pentru a îmbunătăți mai bine vizitele viitoare. Cu toate acestea, înregistrările DNS se bazează pe tine și pe site-ul web care rămân ambii pe serverele lor respective. Dacă serverele se schimbă în timp – ceea ce se întâmplă cu multe site-uri web – DNS-ul va afecta de fapt viteza conexiunii, deoarece nu recunoaște noul server. De aceea, poate fi o idee bună să vă ștergeți DNS-ul din când în când, după cum se spune.
Acest proces nu durează mult cu pașii potriviți.
Pasul 1: Pe Windows 10, pur și simplu căutați Prompt de comandă în caseta de căutare și deschideți aplicația.

Pasul 2: Asigurați-vă că rulați ca administrator! Apoi tastați linia de comandă „ipconfig/flushdns”

Pasul 3: apăsați enter. Windows vă va anunța că DNS-ul a fost șters.

Treceți la un browser mai rapid
Încetinirea dvs. are loc în principal atunci când utilizați browserul sau deschideți o mulțime de file noi? Gândiți-vă la trecerea la un browser mai minimalist, care încarcă doar ceea ce este necesar. Browsere precum Brave pentru Mac și Opera excelează în acest sens, mai ales dacă sunteți dispus să modificați setările. Dacă nu l-ați încercat deja, Google Chrome este cunoscut și pentru că este una dintre cele mai rapide opțiuni majore de browser.

Dacă este necesar, actualizați sistemul dvs. Wi-Fi sau lățimea de bandă
Multe schimbări apar acum pe piața routerelor. Printre acestea se numără funcțiile MU-MIMO extinse pentru conexiuni individuale mai bune. De asemenea, puteți găsi dispozitive compatibile cu Wi-Fi 6 și multe altele. Aceste noi funcții sunt excelente pentru îmbunătățirea vitezei și a performanței. Problema este că, dacă routerul dvs. are câțiva ani, probabil că va trebui să cumpărați o versiune nouă pentru a obține aceste upgrade-uri. De asemenea, trebuie să vă asigurați că noile dispozitive mobile sunt compatibile cu tehnologia actuală.
Puteți găsi configurația optimă a routerului prin actualizare. Veți îmbunătăți puterea semnalului și viteza internetului utilizând routere mesh, ceea ce presupune plasarea diferitelor puncte de router în întreaga reședință.
Îmbunătățirea pachetului de internet vă va aduce, de asemenea, o lățime de bandă sporită. Într-adevăr, veți plăti mai mult, dar veți obține avantajul unui upgrade automat, fără perioada de testare incomodă. Întrebați-vă furnizorul despre orice vânzări și oferte speciale relevante – nu uitați să verificați detaliile înainte de a fi de acord. Amintiți-vă, de asemenea, că este posibil să nu atingeți aceleași viteze ca cele anunțate. Puteți verifica calitatea upgrade-ului executând un test de viteză a internetului după transfer.
Din cauza coronavirusului, mai multe companii de internet scapă de restricțiile privind limitarea datelor. Majoritatea furnizorilor de internet se află într-o cursă ferventă pentru a satisface cererile tot mai mari pentru viteze de internet mai rapide, așa că optimizarea serviciilor de internet ar trebui să compenseze prețurile mai mari pe care furnizorul dvs. vă poate percepe acum. Ar trebui să faceți un efort conștient pentru a întreba dacă prețurile crescute vă vor duce la o viteză mai mare.

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0,00lei
%d blogeri au apreciat: