Top 3 alicatii pentru acordat chitara

Am ales aceasta tema in ideea ca multi chitaristi sunt nevoiti sa isi acordeze chitara cu ajutorul unui acordor, putini sunt cei care acordeaza dupa ureche.

Cea mai simpla varianta este acordorul incorporat in chitara, foarte multe modele de chitari electro-acustice au incorporat un acordor si butoane de reglaj pentru sunet, acest acordor functioneaza corect doar in cazul in care chitara nu este conectata prin cablu la un mixer audio. In momentul conectarii acordorul acceseaza si zgomotele de fundal intrate prin microfon/microfoane sau chiar alte intrumente

Din ce am observat la anumite modele electro-acustice mai scumpe de exemplu Taylor, sau chiar mai ieftine nu au asa ceva incorporat (nu prea am intalnit pana acuma un model de la Taylor sa aiba acordor incorporat), atunci este nevoie de unul separat.

Sunt pe piata zeci poate chiar sute de modele de acordoare insa cel mai la indemana este o aplicatie pe telefon deoarece telefonul il avem tot timpul in buzunar oriunde am merge.

Personal folosesc acordorul incorporat al chitarii, insa mi-am instalat primele 3 aplicatii oferite de MagazinPlay la simpla cautare „guitar tuner”, in ideea ca niciodata nu stii cand te lasa bateria, acestea sunt:

  • GuitarTuna – Tuner for Guitar Ukulele Bass & Violin
  • Pro Guitar Tuner
  • Free Guitar Tuner – Fender Tune

1. GuitarTuna – Tuner for Guitar Ukulele Bass & Violin

Aceasta aplicatie este free doar varianta standard, cum ar fi: Guitar standard, Bass 4 – string standard si Ukulele: soprano in C. Celelalte variante, de chitari si variante cromatice sunt contracost undeva la 13 lei toate variantele de instrumente

2. Pro Guitar Tuner

Si aceasta aplicatie este oferita doar partial gratis, este gratis numai chitara standard in rest, pentru celelalte instrumente si variante de instrumente trebuie cumparata varianta premium, la pretul de 20 lei.

3. Free Guitar Tuner – Fender Tune

Aceasta aplicatie este disponibila pentru chitara electrica si acustica cu 6 coarde, bass si ukulele, fiind free. Exista si o varianta premium pentru acorduri si ritmuri, nu stiu exact ce ofera aceasta varianta deoarece personal nu am incercat.

Ca si incheiere, mie personal, dupa acordorul incorporat al chitarii imi place aplicatia Pro Guitar Tuner. Spor la cantat!!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.