Care sunt principalele beneficii ale lemnului?

Lemnul are o multime de benefcii importante acesta fiind utilizat atat in constructii, cat si in realizarea obiectelor de mobilier sau a produselor handmade. Este asadar o idee foarte buna sa incluzi lemnul in casa ta penhtru a te bucura de toate beneficiile pe care acesta le ofera.

Care sunt principalele beneficii ale lemnului?

Lemnul nu are nevoie de atat de multa energie pentru a fi prelucrat, spre deosebire de alte materiale. De exemplu, otelul are nevoie de trei ori mai multa energie pentru a fi procesat decat are nevoie lemnul. Tamplariile din aluminiu au nevoie de 20 de ori mai multa energie decat cele din lemn. Un alt lucru interesant despre lemn este ca arborii plasati cu precizie in curte, pot reduce cheltuielile pentru aerul conditionat chiar si cu 50%.

Spre deosebire de grinizile din metal, cele din lemn masiv sunt mult mai rezistente, lemnul nu se aprinde decat in momentul in care temperatura ajunge la 250 de grade. Imediat ce se aprinde, un strat exterior de carbune se formeaza in jurul grinzii, acesta izoland partea interioara. Se reduce in acest fel foarte lent rezistenta acestor grinzi, iar riscul de prabusire este redus. Grinzile din metal conduc si rapid caldura, acestea pierzand rezistenta foarte repede.

Un alt lucru important despre lemn este ca temperaturile mici nu il deterioreaza. Atunci cand un arbore este taiat, el continua sa retina carbonul captat in timpul vietii, pe intreaga perioada a utilizari sale. Lemnul mai are si niste performante ridicate termice, de aceea el este un material de constructie foarte apreciat in ziua de azi. Acesta este motivul pentru care lemnul este un material pe care multe persoane il au in vedere. Un astfel de material ofera asadar confortul dorit, el fiind optiunea cea mai buna atat pentru constructii, cat si pentru situatia in care iti doresti sa fii inconjurat de decoratiuni handmade realizate din lemn.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart