Izolatii sigure cu tuburile termocontratabile transparente

Tuburile termocontractibile cu gel fac parte din categoria materialelor folosite pentru izolatii pentru cabluri electrice si conductori electrici in special.

Aceste tuburi ofera protectie anticoroziva, protectie la umiditate si pentru conditii meteo nefavorabile, pentru izolarea papucilor electrici si protectia componentelor electronice.

Ele mai pot fi folosite pentru protectia anticoroziva a barelor realizate din metal sau pentru refacerea izolatiei conductorilor electrici. In unele cazuri tuburile termocontractabile pot asigura si protectie pentru manerele uneltelor folosite de meseriasi in ateliere.

Tuburile termocontractabile cu gel asigura o performanta ridicata, fiind folosite si  la legaturi de cabluri, in instalatiile electrice alte autoturismelor si chiar in telecomunicatii.

Acest tip de materiale folosite pentru izolatii se se pot contracta intr-un raport de la 2 la 1 sau 3 la 1 prin incalzirea fie cu un pistol cu aer cald fie, intr-un mod mai simplu, prin incalzirea cu o bricheta.

Raportul de contractie reprezinta de cate ori isi poate micsora diametrul tubul plecand de la diametrul initial. Tuburile termocontractabile cu raport de contractare 3/1 de exemplu isi micsoreaza diametrul de exact 3 ori plecand de la starea initiala.

Tuburile termocontractabile cu gel transparente pot fi folosite si cu rol decorativ, fiind mult mai aspectuoase decat cele opace, de culoare neagra. Ele sunt folosite in special pentru protejarea cablurilor intens solicitate impotriva ruperii sau deteriorarilor mecanice.

Tuburile transparente sunt foarte flexibile, rezista foarte bine la agentii chimici si la radiatii UV, dar spre deosebire de cele clasice, ele nu sunt si ingnifuge.

Ele au o rezistenta la rupere ridicata si o stabilitate termica excelenta, putand fii expuse fara probleme la temperaturi chiar si de 125 grade Celsius.

Tuburile termocontractabile cu gel transparente cu raport de contractare 3/1 au peretii mai subtiri decat cele cu un raport de contractare mai ridicat si permit protejarea etansa a conductoarelor subtiri cu un conector mare sau detasarea unui cablu subtire dintr-un manunchi mai gros fara elemente intermediare suplimentare sau acoperirea unei conexiuni de conductoare cu diferite diametre.

Ele au o tensiune de strapungere care poate sa ajunga si la 25kV/mm.

Acest tip de materiale izolatoare sunt disponibile in magazinele online de specialitate sau la marii retaileri si se vand in general la metru liniar cu preturi incepand de la 7 ron/m.

Daca lucrati intr-un service auto sau in domeniul electric si sunteti in cautarea acestuit tip de tuburi termocontractabile noi va recomandam un site de specialitate de unde puteti achiziona aceste materiale la preturi de exceptie, si anume Bramitech.ro!

Citește:  Comenzi taste rapide in windows 10

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.