Despre bateriile auto deep cycle

Avand recent cateva probleme cu bateria la masina proprie, din parerea unui specialist, a murit un element si a trebuit inlocuita bateria. Cu aceasta ocazie am invatat mai multe despre bateriile auto si cum functioneaza acestea.

O baterie auto normala se foloseste doar la pornirea masinii care are nevoie de o putere mare pentru o perioada scurta de timp, iar dupa pornire alternatorul incarca inapoi ce s-a consumat. In schimb, o baterie deep cycle este proiectata sa se poata folosii o cantitate constanta de curent pentru o perioada mai lunga de timp. O baterie deep cycle poate fi descarcata pana la 75% din capacitatea sa, si se foloseste in special pe masinile electrice(masini de golf, electrostivuitoare, panouri fotovoltaice, industria marina, si multe alte masinarii care necesita actionare electrica).

Citește:  Vacante in Bulgaria ..inca in trend ?

acumulator-tractiune-sonnenschein-dryfit-bloc-gf1233y1-12v-38-ah-560In functie de producator si modelul bateriei, acestea se pot descarca chiar si pana la 20%, insa e recomandat undeva la 45% din capacitatea ei. Totusi cu cat se descarca mai mult bateria, cu atat numarul de incarcari/descarcari pe care aceasta le poate „duce” scade. De exemplu daca se descarca pana la 20%, va avea o durata de viata mai mica decat o baterie care este descarcata pana la 40%.

Duarata de viata a bateriilor sta foarte mult si in conditiile de lucru la care sunt supuse, temperatura, si vechimea lor. Se pot folosi si pe masina baterii deep cycle, dar cum acestea nu ofera o putere mare la pornire, trebuie baterii deep cycle de putere mare, si pretul poate ajunge pana la 1000ron, neaparat consultat un specialist inainte de orice achizitie.

Citește:  Muzeul satului - Baia Mare

Ca fapt divers, bateriile sunt reciclate in proportie de 98% si refolosite in fabricarea altor baterii noi, am putea spune ca avem un ciclu de fabricatie inchis. La centrele de colectare se ofera 2lei/kg, o baterie avand in jur de 20kilograme sau mai mult.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.