Importanta comunicarii interpersonale in viata

Comunicarea interpersonala este cea mai importanta caracteristica a omenirii. Ajuta la transformarea ideilor si a dorintelor nespuse in cuvinte vorbite.

Comunicarea ajuta ca lucrurile sa mearga eficient si armonios intre oameni, in viata personala, la munca si in familie.

In primul rand datorita absentei comunicarii, aproape fiecare conflict, neintelege intre doua persoane are la baza problema comunicarii interpersonale.

De exemplu doua persoane, un el si o ea, se cearta si certurile parca devin din ce in ce mai dese, dar nu stiu de ce. Cauza este stilul de comportament diferit, nereusind sa se sincronizeze cum si-ar dorii initial, de aceea, trebuie sa se adapteze unul cu celalalt, sa fie mai toleranti si sa comunice mai mult.

Citește:  Poze Mina Şuior 2013

In al doilea rand comunicarea trebuie sa fie pusa pe primul loc si in ceea ce priveste locul de munca, daca muncim cu oameni in jurul nostru ajuta foarte mult sa comunicam unii cu altii. Aceastea ajuta sa devenim colegi si prieteni,nu straini si dusmani.

Citește:  Avantajele unei folii auto


Fiind comunicativi avem toate sansele de a „creste” in ochii angajatorului dar putem fi mult mai apreciati de colegi, printr-un sfat bun si prietenesc in ceea ce priveste ajutarea sau ridicarea moralului unui coleg.


Comunicarea interpersonala este seva vitala a oricarei relatii. Relatiile cele mai bune sunt cele care au la baza o comunicare deschisa si clara.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.