Vitaminele si importanta lor

Pentru a putea functiona, organismul uman are o nevoie continua de diferite vitamine, primavara si vara este mai usor a se asigura necesarul de vitamine, in schimb toamna si iarna este mult mai important ca organismul nostru sa beneficieze de suficiente vitamine pentru a putea functiona normal si a preveni diferite imbolnaviri. Dintre toate vitaminele poate cea mai cunoscuta si mai importanta este vitamina C.

Daca o perioada mai indelungata organismul nu poate sa isi asigure suficiente vitamine, rezerva acestuia se diminueaza semnificativ si apare deficienta de vitamine. Din aceste considerente este necesar ca mai ales toamna si iarna sa consumam alimente care contin cat mai multe vitamine. Dar cum de cele mai multe ori alimentatia moderna nu contine toate vitaminele necesare in cantitatile optime, putem apela si la diferite suplimente alimentare ce contin vitamine, cum ar fi cele de la Calivita.

Citește:  Solutia impotriva secetei: irigatiile

Deficienta de vitamine se carecterizeaza prin mai multe simptome tipice precum oboseala, deprimarea, indispozitia, amplificate in timpul iernii si mai mult de lipsa de lumina si frig. Astfel ca poate aparea si iritabiliatea, unghiile mai fragile ce se pot rupe, scaderea performantelor fizice si intelectuale, din cauza scaderii rezistentei la virusi si bacterii, cat si imbolnaviri mai dese.

Primavara si vara este mai usor, putem procura din alimentatie organismului suficiente vitamine, dar iarna este nevoie in special de vitamine solubile in apa. Dintre toate aceste vitmaine, vitamina C este considerata cea mai importanta, deoarece aceasta are un rol importanta in functionarea sistemului imunitar si in consecinta un deficit de vitamina C poate reduce rezistenta la boli.

Citește:  Avantajele unei folii auto

Vitamina C intareste sistemul imunitar, protejand astfel organismul de afectiuni specifice sezonului rece cum ar fi raceala, gripa si unele boli infectioase. Si pielea are nevoie de vitamina C, aceasta avand un rol la netezirea si elesticizarea pielii.

Consumul de citrice si a altor alimente bogate in vitamina C iarna poate asigura necesarul de vitamina C, dar sunt unele persoane care chiar daca alimentatia lor este bogata in vitamina C nu o pot „sustrage” din alimente, acestia pot apela la diferite suplimente alimentare de la Calivita ce contin vitamina C.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.